Proteinpandekager

Søger du de bedste proteinpandekager på markedet, er du kommet til det rette sted. Her finder du en oversigt over de bedste protein pandekager i Danmark.

Om Proteinpandekager

Proteinpulver er det kosttilskud flest har brugt eller bruger. Årsagen til dette er, at proteiner indeholder aminosyrer, og aminosyrer er hvad vores krop bruger, når der skal opbygges muskelvæv. Dog kommer store muskler ikke af sig selv, og hvis man ikke styrketræner, skal man ikke forvente, at muskelvævet vokser utrolig meget ved indtag af dette kosttilskud.

Som nævnt ved produktet ”proteinbar” kan proteinpulver rent faktisk bruges som mellemmåltid med et stykke frugt og/eller nogle nødder. Dette er en hurtig og nem løsning, hvis du har travlt i arbejdstiden eller er på farten. Der er intet farligt ved at tage det, og man kan bruge det i utrolig mange opskrifter for at gøre kosten mere proteinrig. En af mine favoritter er at lave protein pandekager eller vafler.

Der er også rigtig mange slags proteinpulver på markedet, og indhold varierer ofte en lille smule. Det der er vigtigt her er, at man finder en man kan lide. Det meste der sælges i Danmark har et godt indhold af protein pr. 100 gram pulver, så find derfor den du kan lide. Vejledning til indtag af Proteinpulver finder du under tabellen.

Hvad er proteinpulver?

Proteinpulver er det mest populære kosttilskud i Danmark. Det er egentligt som ordet angiver, et pulver med protein. Der er mange forskellige måder proteinpulver kan produceres på, og nogle er bedre end andre. Du kan få proteinpulver baseret på soya, mælk, ris, ærter, mælk og hamp. 

Har du laktose tolerance, kunne det være end ide at prøve proteinpulver der ikke er baseret på mælk. Det vi kender som whey protein, er altså valleprotein som er baseret på mælkeprotein. Alle proteiner består af nogle aminosyrer, og den type af aminosyre der er i protein afgør hvilken protein der dannes.
Mangel på protein i kosten kan medføre sygdom. Så er man veganer skal man huske at få godt med proteiner gennem de kilder der er mulige. Der findes fire forskellige makronæringstoffer, det er alkohol, fedt, kulhydrat og protein.

Protein, altså de aminosyrer protein indeholder, er vigtige for os når vi vil tage på i muskelmasse, bibeholde vores muskelmasse når vi taber os eller generelt, når kroppen skal gendanne celler i kroppen. Protein er med til at mætte godt når vi spiser. Så sørger vi for at få godt med proteiner gennem kosten, vil man også opleve at være mæt i længere tid, end hvis man ikke spiste særlig mange proteiner. 

Du kan få proteiner i alle former for kød, ost, mælkeprodukter, fisk og æg. Spiser du ikke kød kan du få dine proteiner gennem linser, kikærter, bønner, pasta og ris. Der er mange muligheder for at få protein, men har du svært ved at få nok protein i kosten vil det være oplagt at tage en form for proteinpulver.

Hvad er kvalitets proteinpulver?

Proteinpulver har længe været i branchen indenfor træning og fitness, men interessen for det er vokset helt vildt på det seneste. De du som forbruger skal kigge efter, når du vil vide om det er af høj kvalitet er aminosyresammensætningen. Der findes essentielle og ikke essentielle aminosyrer, og det er de essentielle der skal være et højt indhold af i proteinpulver. De ikke essentielle kan kroppen altså selv danne. De essentielle aminosyrer er Lysin, Fenylalanin, Valin, Isoleucin, Tryptophan, Leucin Threonin og Methionin. De vigtigste aminosyrer for at bedømme om et proteinpulver er af høj kvalitet er Leucin, Lysin, Isoleucin og Valin. Generelt alt proteinpulver der bliver solgt i Danmark, er af en god kvalitet fordi der er så store krav for salg af kosttilskud i Danmark. Vi har på vores side sammenlignet proteinpulver af høj kvalitet på, tværs af pris og indhold. Så du som forbruger, finder lige netop det du søger efter til den bedste pris.

Som nævnt ovenfor betyder aminosyreprofilen i det proteinpulver du køber, altså utrolig meget i forhold til om det er i god kvalitet eller ej. Er koncentrationen af de vigtige aminosyrer høj, er kvaliteten bedre i pulveret end dem med en lav koncentration af de vigtige aminosyrer. Der er stor omtale om man kan nå sit protein indtag gennem kosten, men jo mere du træner jo højere proteinindtag anbefales. Det vil derfor ikke være oplagt at spise et kilo kød om dagen f.eks. det er både dyrt og kan være hårdt ved din mave. Det er jo her et kvalitets proteinpulver gør underværker, du får de proteiner du skal have og undgår at spise uendeligt meget mad. Nogle kan fysisk ikke få de mængder af kalorier de skal have for at tage på i muskelmasse, og igen er pulver en god løsning her. Det er ikke behageligt for nogen at kvæle mad ned man ikke har plads til.

Hvorfor tage proteinpulver?

Det er oplagt at tage proteinpulver hvis du træner, og har et ønske om at tage muskelmasse på. Dog gør det ikke at du tager mere eller mindre muskelmasse på, for du kan også få mængderne af protein gennem kosten. Hvis du skal have alle dine proteiner gennem kosten, skal du bare tænke utrolig meget over hvordan du spiser, hvad du spiser og hvornår du spiser. Det er derfor det kan være en god ide at tage proteinpulver, hvis du har et ønske om at øge muskelmassen. Det vigtigste for dig hvis du vil øge din muskelmasse, er at du opnår det daglige proteinindtag. Det proteinindtag du skal have dagligt, kan variere meget afhængig af hvor meget du træner, din vægt, alder, højde og meget du har trænet.

Det smarte ved at indtage proteinpulver, er at du får en høj kvalitet af protein og de aminosyrer der skal til for at opbygge muskelmasse. Aminosyreprofilen i proteinpulver er ofte rigtig god, og mixet af de essentielle aminosyrer er rigtig gode. Så derfor får du det mest optimale for at kroppen kan gendanne sine celler og opbygge muskelmasse. Om du skal tage proteinpulver lige efter træning, som måltidserstatning eller bruge i dine opskrifter er meget op til dig selv. Man forbinder ofte proteinpulver med noget man skal tage efter træning, dette er ikke korrekt. 

Skal du have et stort måltid indenfor 30 minutter til 1 time efter endt træning kan du sagtens vente med at få proteiner ind til du skal spise. Nu er du blevet lidt klogere på hvorfor du skal tage proteinpulver, og derfor har du helt klart interesse i at læse videre. Hvis du læser videre får du meget mere information omkring proteinpulver, og hvilke mængder man skal tage.

Brug af proteinpulver

Du kan som nævnt tidligere bruge det i opskrifter, for at tilføje flere proteiner i dine retter og det du spiser. Det kan også være med til at give en god smag, f.eks. hvis du laver en smoothie. I en smoothie kan det tilføje en masser proteiner og en dejlig smag af jordbær hvis dit pulver har denne smag. Vores personlige favorit, er at lave protein pandekager eller protein wafler. Der er utal af opskrifter på nettet hvor det anvendes i, så mangler du inspiration kan du blot søge efter det.

Der er ingen begrænsninger i hvordan du kan bruge proteinpulver, og der er utrolig mange lækre ting du kan lave og erstatte almindelig mad med. Det vi har prøvet at lave er som også er nævnt før pandekager, wafler, kammerjunker, smoothies og is. Kommer du på nogle lækre og gode opskrifter, er du mere end velkommen til at dele dem med os. Så vil vi dele dem med alle andre følgere, som højst sandsynlig kunne gøre brug af dem. Du må også meget gerne dele billeder med os, så vi kan bruge dem når vi smider din opskrift op.

Dosering af proteinpulver/mængde af proteinpulver

Den dosering du skal bruge afhænger meget af hvad du laver af træning, hvad du laver til daglig, hvordan du spiser og meget mere. Dog indeholder en scoop, altså den plastisk ske fra bodylab cirka 35 gram pulver. Nogle tager en, andre tager to scoops efter træning. Mængden du tager af pulver efter træning, afhænger af hvor mange kalorier du går efter at få den givne dag og om du vil tabe dig eller tage på. Et minimum efter træning er dog omkring en scoop. Hvad du bruger i opskrifter og til måltidserstatning, kan afhænge meget af hvad du skal lave af mad og hvad du skal erstatte med en protein shake.

Flere tilføjer også kulhydrater i form af pulver i deres shake efter træning, og her er det også oplagt at tjekke hvad dit mål er med kalorier. Altså om du vil tage på eller tabe dig. Nogle tager helt op til 150 gram kulhydrat pulver i deres protein shake efter træning, sammen med 70g proteinpulver. Det er dog lagt fra alle der gør det, og et normalt niveau af proteinpulver og kulhydratpulver er 30-50 g af protein og 50-80 af kulhydrat.

Hvor meget proteinpulver?

Vi har været lidt omkring hvor meget man skal tage, men vi vil uddybe det endnu mere her. Hvor meget du skal have af proteinpulver, afhænger meget af din højde, vægt, alder, hvad du laver til daglig, hvad din forbrænding er og hvor meget du træner. Der er mange måder at bruge pulver på, og hvor meget du skal have afhænger også af dit mål. Dit mål kunne være at du vil tabe dig eller tage muskelmasse på. 

Vil du tabe dig kan du bruge det som en måltidserstatning og spare kalorier når du skal have proteiner. Skal du tage muskelmasse på, kan det bruges til at sørge for du får de proteiner du skal. 2-2,5 gram protein pr. kilo kropsvægt du vejer, er et rigtig fint indtag af protein hvis du forsøger at øge muskelmasse. Vil du tabe dig eller bibeholde din vægt, er 1,6-2,0 gram protein pr. kilo kropsvægt du vejer et optimalt indtag af proteiner.

Hvorfor er proteinpulver godt at tage?

  • En nem måde at få proteiner på, hvis du mangler
  • Kan bruges i utrolig mange opskrifter
  • Du kan lave protein pandekager med det, det er win win
  • Nemt og hurtigt hvis du skal erstatte et måltid
proteinpulver guide

Kom tilbage til forsiden billige kosttilskud her.