Foam Roller

Her finder du en oversigt over Foam Roller, hvor du kan sortere efter pris og brand.

Om Foam Rollers

En foam roller er cylinderformet med hårdt skum omkring, som kan bruges til at løsne op i muskulaturen før, under eller efter træning.

Du kan også bruge en den for at forhindre ømhed. Rullen kan bruges til at løsne op i muskelstramhed eller massere trigger-punkter. Grunden til at mange bruger denne rulle er,, at den menes at kunne mindske restitutionstiden.

Ved brugen af en fremkalder man smerter, som kan svinge rigtig meget afhængig af stramhed og ømhed. Det er en smart måde ”at give sig selv massage” på. Der er utallige måder at bruge den på, og man kan løsne store såvel som små områder op. Vejledning til brug af Foam Roller finder du under tabellen.

Hvad er en Foam Roller?

En foam roller er et godt redskab, der er med til at frigøre spændinger og stress i kroppen. Det bruges bl.a. i sammenhæng med muskelsmerter, skadeforebyggelse, hurtigere restitution, mobilitet samt være mere fleksibel

I denne artikel vil der være en beskrivelse af en forskellige varianter der findes. Derudover vil der være anbefalinger til, hvilke foam rollers der skal benyttes inden for en given situation, samt hvad de grundlæggende ting der er bag.

 

Foam roller er med til at forebygge skader, og en hurtigere restitution

Foam rollers findes stort set i alle fitnesscentre, og det er ofte de “bløde” foam rollers man kan finde. Forebyggelse af skader sker ofte for sent, enten fordi man ingen viden har omkring dette, man tænker det er unødvendigt eller orker man det ikke lige efter en træningspas. Det er dog en god idé at starte ud med foam rolling før og efter træning går i gang, da det får gang i cirkulationen i kroppen. Hvilket får gang i kroppens blodcirkulation,  og det kan medføre til skadeforebyggelse samt hurtigere restitution.

De fejl der ofte sker, er at man først behandler ømheden/smerter når skaden er sket, og det skal rent faktisk gøres før skaden er sket. En god tommelfingerregel ville være at, det er bedre at prehab fremfor rehab, idet rehab er når skaden er sket, hvorimod prehab sker før skaden finder sted.

 

Begynderfejl der laves, når der gøres brug af en foam roller

De fejl der ofte sker i forbindelse med en foam roller, er at man ofte bare ruller hurtigt frem og tilbage hen ad den. En foam roller skal bruges med en forsigtighed, for at få den optimale effekt ud af det. Dette gøres ved, at bruge foam rolleren langsomt indtil man rammer et stramt punkt på kroppen. Når der blevet fundet et stramt punkt på kroppen skal positionen holdes i ca. 10-30 sek, eller indtil smerten reduceret.

Hvis det er første gang man benytter sig af en foam roller, kan det være smertefuld, og derfor skal ens kropsvægt ikke anvendes, da det kan give for mange smerter. Der skal startes langsomt ud, og når man føler sig tilpas, kan ens kropsvægt tages i brug.

 

Hvorfor skal jeg bruge en Foam Roller?

Den er virkelig god til at løsne op i spændinger, og stramme muskler. Årsagen til vi selv bruger den her hos BilligeKosttilskud.dk, er fordi det hjælper på mobiliteten. Man kan eventuel komme længere ned i en squat, måske undgå smerter ved en given øvelser fordi der er løsnet op. Det at bruge en Foam Roller, øger blodgennemstrømningen og kan derfor mindske restitutionstiden. Det kan også “varme” dig op, af samme årsag.

 

Den bløde foam roller

Dette er hovedsageligt en begynder foam roller, og er et godt sted at starte. Hvis din krop er meget følsom, så er dette den perfekte løsning til dig. Komforten er nemlig i højsædet, og det kan mærkes på den bløde teksture. Det er den billigste af slagsen, men holdbarheden er ikke dog ikke længste, den kan holde til omkring 6 måneder.

 

Den standarde foam roller

Denne foam roller ses stort set alle steder, hvorvidt det er til yoga, pilates eller ved et fitness center. Hvis det er første gang du ruller på foam roller, kan der godt være en masse smerter, det handler stort set om, at arbejde sig stille og roligt op. Foam rollerens levetid er omtrent de tre til fire år, og teksturen er lidt hårdere ift. den bløde foam roller. Det vil derfor være lettere at ramme de spændte muskler, der kunne være i kroppen. Grunden til at den kan findes stort set overalt, er at den er god blanding mellem den bløde og rumble rolleren.

 

Rumble rolleren

Ved første øjekast kan rumble rolleren godt se farlig ud, men den er til stor gavn, hvis tolerancen af smerter ved de andre foam rollers. Så er dette, hvad du er på udkig efter. Rumble rolleren er en af de hårdeste foam rollers, og det tør siges, da den bruges i forbindelse med dybe og hårde massager. Derfor anbefales det ikke at benytte rumble rolleren i for lang tid, da det kan forårsage at kroppen bliver øm.

 

Hvornår skal jeg bruge en Foam Roller?
  • Før træning, for at øge mobilitet og mindske smerter
  • Efter træning, for at mindske restitutionstiden, undgå stive og stramme muskler
  • Når som helst, det skader aldrig at bruge den om det er på job eller derhjemme

 

Hvordan skal jeg bruge en Foam Roller?

Er du i tvivl om hvordan du skal bruge den, skal du bare søge på google eller youtube “Øvelser med Foam Roller”. Her finder du rigtig mange øvelser du kan lave, ellers er det kun din fantasi der sætter grænsen. Der er uendelige muligheder for hvad du kan lave. Du kan “næsten” ikke skade dig selv ved at bruge den, dog skal man ikke rulle direkte på led. Når der skrives led, så anbefales det ikke at rulle på knæskallen og lignede steder.

 

Billig Foam Roller På Tilbud

De billigste roller på tilbud, finder du i ovenstående tabel. Du behøver ikke at lede andre steder, for du har fundet steder der finder det bedste og billigste til dig. Det er dog ikke kun denne kategori vi har en sammenligningstabel til, det er også en masse andre kategorier. Så tag derfor et kig på resten af siden, og spar en masse penge.