Kreatin

Her finder du en oversigt over Kreatin, hvor du kan sortere efter pris og forhandler.

Om Kreatin

Kreatin omtales som det mest anvendte præstationsfremmende kosttilskud, der findes på markedet. De sidste par årtier er der mange kosttilskud, som har lovet større styrke og forøget muskelmasse, men de ryger ofte af markedet, da de ikke holder, hvad de lover. Dette kosttilskud derimod er et veldokumenteret kosttilskud, som har en mærkbar effekt. Desuden er kosttilskuddet stort set bivirkningsfrit.

Det kan give øget kapacitet i intensive træningsøvelser og ved korte gentagne spurter eller ved repeterede serier i styrketræning, og dette kan være med til at give større muskelvækst ved styrketræning.

Det har ikke effekt på alle, da 30% menes at danne så store mængder af sig selv i kroppen, at det ikke har effekt at tage det som kosttilskud. Når det tages som kosttilskud, binder muskelcellerne mere vand til sig. Cellerne stimuleres derfor, og dette får dem til at vokse mere, end de ville have gjort uden den ekstra tilskud. Vejledning til indtag af Kreatin finder du under tabellen.

Hvornår skal jeg tage Kreatin, og med hvad?

Det anbefales at tage 3-5 gram, afhængig af hvor du køber dit kosttilskud og af hvem. Kreatin er bare kreatin, vel og mærke hvis det er monohydrate. Så her handler det ofte om at finde det billigste, fordi det alt sammen er ens på lige netop dette produkt. Man kan også få det i pilleform, dog kan de være svære at sluge. Du kan tage det både før, under og efter træning. Det er lidt en personlig ting, hvornår man vil tage det. Årsagen til det, er fordi der er studier til alle tre tidspunkter hvor der er en positiv effekt. Så tag det når du helst vil, og gerne med en lille ske BCAA, så smager det ikke så dårligt.

Hvordan ved man om Billig Kreatin er af høj kvalitet?

Hvis du køber monohydrat, så skal du bare finde det billigste. Her er produktet nemlig bare det samme og kvaliteten er ens. Så lige netop med dette produkt, skal du ikke være i tvivl om hvad du skal købe, da du bør finde det billigste. Dog kan der være nogle produkter som så indeholder andre ting, end der står på pakken.

Hvordan finder jeg det bedste Kreatin?

Det bedste finder du i ovenstående tabel, men som nævnt tidligere handler det bare om at finde det billigste. Noget af det kan klumpe i vand, også selvom man ryster det meget i en shaker. Vi synes ikke kreatin har en særlig god smag, og klumper af det er ikke så behageligt. Jo lettere det er at ryste sammen og løsne op i vand, jo bedre. Find derfor det du foretrækker, og hold dig til det.