Hvad Er Godt Ved Fiskeolie?

Hvad er godt ved fiskeolie?

Hvad Er Fiskeolie?

Fiskeolie er det vi kender som omega 3 fedtsyrer. Hvis du ikke allerede ved det, er det livsnødvendigt for os at få omega 3 fedtsyrer enten som tilskud eller gennem kosten. Men hvad er godt ved fiskeolie? Omega 3 fedtsyre er det vi kender som flerumættede polyumættet. Det der er vigtigt i fiskeolien er EPA og DHA. EPA er eikosa-pentaen-syre og DHA er dokosa-hexaen-syre. Det er indholdet af EPA og DHA vi skal være opmærkesomme på, når vi kigger på fiskeolie som kosttilskud. Der er flere forskellige former for fedt, det kan først deles op i mættet fedt og umættet fedt.

Hvorfor Skal Jeg Tage Fiskeolie?

Hvad er godt ved fiskeolie? Det undre mange sig over, man hører tit “spis fisk mindst 2 gange i ugen” og “fiskeolie er godt for dig”, men hvorfor skal man egentlig tage det? Det første svar på dette er at man sjælden får nok fisk eller andre kilder til omega 3, til at få de mængder der anbefales. Det er lige netop derfor et kosttilskud af fiskeolie ofte er en god ide, dog er der nogle få der spiser efter at få de mængder omega 3 der anbefales. Det kræver dog bare man virkelig tænker over hvad man spiser, og virkelig spiser efter at få meget omega 3 via kosten. Så bruger du ikke tid på at tænke over at din mad indeholder en masse omega 3, ved du nu hvorfor du måske skulle tage en fiskeolie pille i ny og næ.

Mættet fedt er nedenstående

  • Mættet fedt
  • Transfedt

Umættet fedt er nedenstående

  • Flerumættet
  • Enkeltumættet

 

Hvad er godt ved fiskeolie?

Hvilket Fiskeolie Skal Jeg Vælge?

Som nævnt lidt længere oppe, er det EPA og DHA indholdet der er vigtigt. Når du leder efter fiskeolie skal du huske at kigge på dette indhold! Det er nemlig årsagen til at tage fiskeolie som kosttilskud, er der lave mængder af EPA og DHA kan man hurtigt skulle op at tage 3 om dagen før man får de mængder man skal have. En billig fiskeolie er ikke altid en god, men det samme gælder sig egentlig for det dyre piller. Der er nogle mærker der koster meget der, og det er pga. de er et kendt brand. Så når du vælger fiskeolie, skal du husk at det er indholdet af EPA og DHA du skal kigge efter.

Hvad Gør Fiskeolie?
  • Vigtige funktioner for led, hjertets kredsløb og hjernen
  • Dokumenteret effekt på både ledgigt og hjertesygdomme
  • Antages at sænke risikoen for sygdomme, specielt irritation og betændelse
  • DHA som er en omega 3 fedtsyre, udgør 20% af hjernens fedtstoffer
  • Vigtig for hukommelse, hjernens opbygning og funktion
Hvor Skal Jeg Købe Fiskeolie?

Hvis du er kommet hertil, har du i hvert fald interesse for fiskeolie, eller vil gerne vide mere omkring det. Vi har lavet en tabel der sammenligner omega 3 indhold i forskellige produkter, men også på pris. På den måde finder du det bedste indhold, til de billigste priser! Kom til vores fiskeolie tabel lige her.

Hvis du har nogle spørgsmål, eller forslag til hvad næste indlæg skal handle om, er du meget velkommen til at skrive en mail til info@billigekosttilskud.dk

Tilmeld nyhedsbrev her.

Læs flere blog indlæg her.

Ingen kommentar

Skriv en kommentar